Smaskig frukost & snubbel på mållinjen?

Ägg,ägg,ägg... jag kräks ärligt talat på dessa jäkla äggen som man ska (bör!) äta till frukost varje morgon, om man äter efter GI. Det är väl egentligen det allra bästa, innehåller bara bra saker och mättar en längre stund. Men, usch!!


Det har blivit yoghurt med bär och nötter till frukost de senaste dagarna men idag smällde jag till med någonting annat, som i mina ögon numera ses som lyx!


Nämligen; Smörgås!




En bra GI smörgås, med lite smör, krispig sallad och makrill. Ett halvt glas iskall mjölk till det. Jag tog mig tid att njuta ordentligt av denna mumsbit, eftersom det nu kommer ta ett tag innan jag äter det igen.

Allt för att hålla kolhydraterna på sträckbänken.
 


Vägde mig idag. Det brukar bli torsdagar eller fredagar. Jag har märkt att jag börjat hoppa mellan dessa två dagarna, och egentligen har det ju inte så stor betydelse vilken jag utser till min "viktdag" - därför låter jag det vara osagt!


I alla fall.


Tyvär uppnådde jag inte min önskan om att få vågen att stanna på ett nytt 10-tal. Suck. Kändes först som ett rejält bakslag, jag som hade hoppats så
- och jag var ju bara sååå nära!


Kanske hade det gått, om jag vägt mig i morgon istället?


Gjort är gjort och resultatet sedan jag vägde mig sist, vilket var för 6 dagar sedan, resulterade ändå i -1,1 kg.


Detta innebär att jag hamnar på totalt: MINUS 15 kg, exakt!



Och jag känner mig genast dum som vid första anspel ansåg mitt resultat som ett misslyckande. Nästa vecka lär jag förhoppningsvis hamna på det nya 10-talet, detta eftersom jag endast behöver gå ner -0,2 kg för att nå dit. Men hey, snacka om att snubbla på mållinjen denna vecka. Minus 0,2 kg till var det som behövdes. 0,2!
 
*åh va störande* :D 



Förra veckan fick jag komentarer från hela 4 personer, som inte står mig jätte nära, om hur "fräsch" jag såg ut och "oj, vad du har gått ner i vikt". Sånt är mega-super-duper-skoj att höra! Hjärtat hoppar upp i halsgropen och man vill bara börja dansa av glädje - att andra faktiskt ser mina resultat. Att det faktiskt syns skillnad!


För som jag sagt innan, så märker man det inte själv på samma sätt.


Jag är oerhört tacksam för komentarerna jag fått. Vikt är ett känsligt ämne och det är kanske inte det lättaste att fälla komentarer om - varken åt det ena eller andra hållet. Speciellt om man inte är så tighta vänner.

Jag har nog varit likadan. Feg. Rädd för att göra bort mig, personen i fråga kanse inte alls har gått ner i vikt? Och då känns det ju dumt att berömma. Vad tror personen då? Att man bara framställer fejkat fjäsk, för att verka trevlig? 


Men nu vet jag hur bra det känns att få bekräftelse på sitt slit. Så bra att jag har börjat tänka om. Härdanefter skiter jag i rädslan om att "göra bort sig". För, kan jag få en person att känna precis som jag gjorde i förra veckan, då jag fick dessa underbara komentarer - så ska jag bannemig göra det! Sen, får det gå på vinst eller förlust. Så det så!



Tack för att ni fick upp ögonen på mig, tack för att ni får mig att faktiskt bli ännu mer peppad!
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Jessica

Hej Lina!

jag är dagligen inne och läser din/er blogg...men kommenterar sällan/aldrig. Först vill jag bara säga att ni verkar vara en underbar familj och så söta barn ni har! Ninni med hennes framsteg och Neo som växer så det knackar. DU är så duktig, fantastikt att du är så stark och har en sådan enorm karaktär. Jag HADE det men vet att den finns nånstans och jag MÅSTE graäva fram den för jag vet att jag kan gå ner, har ju gjort det förr så många ggr. NU gäller det! Men så läste jag i dagens inlägg och det här och säga och "att göra bort sig" visst är man dålig på det där och berömma, jag är likadan. Men visst är det skillnad, du är jättefin! Tänkte även höra med dig och du ville mejla mig lite tips, idéer, hur du kom igång med ditt gi:ande, motionsbiten...ja ALLT du tycker att jag får veta, en bra bas för mig att komma på fötter och ta mig i kragen. Jag vore jätte tacksam och hoppas att det inte är till för mycket besvär...och du ta den tid du behöver, jag vet att det är fullt ös med små barn, har själv 3 st :-) Hoppas att du hör av dig, jag vore så glad då. Ha en underbar dag! Och än en gång- GRATTIS till ditt fantastiska minus! Vänligen / Jessica

2009-07-16 | 09:59:34